Alanyan uimahalli

14.1.2020 Hannele Bäckström

Tuli käytyä uimahallissa kun uimaan teki mieli ja merivesi ei houkuttele. Ei se niin yksinkertaista olekaan täällä kuin Suomessa, siellähän voit kävellä vaan ovesta sisään.

AFD:n toimistolta hain lomakkeen, joka täytetään henkilökohtaisilla tiedoilla, Ikametin nro, osoite, puh.nro, äiti ja isä, e-mail, pituus, paino. Tämän paperin kanssa sitten DrCall:n luokse Atatürkille saamaan leima paperiin, täytyy olla ihotautilääkärin leima, AFD:n jäsenelle ei maksanut mitään muuten 50 Tl. Niin ja kaksi valokuvaa mukaan sitten uimahallille. Rva konttorissa (tuloaula) hoiti asian hienosti ja ystävällisesti. Kysyin jos hän voisi esitellä minulle miten siellä käyttäydytään, mihin menen etten vaan mene miesten puolelle! Seuraavana päivänä sain ’uimakortin'. Saman kokoinen kuin pankkikortti.

Kengät riisutaan ja vaihdetaan omat sandaalit tai laitetaan kertakäyttötossut kenkien päälle kun mennään pukuhuoneeseen, omat kopit vaatteiden vaihtamiseen, vaatekaappi lukollinen mutta itse on hankittava lukko, minä tietysti ostin pienen sievän ja avaimeen laitoin kaulakorunauhan ja sen kaksinkerroin nilkan ympäri uidessa. Pesutilat vähän alkeelliset mutta toimivat, jokaisen suihkukopin edessä verho. Saunaa ei ole. Wc-tilat ok. Löytyy myös tukan kuivaaja. Uimapuku ei bikinit Uimalakki pakollinen.

Tässä vaiheessa avaan oven altaalle ja mikä upeus! Ratoja hurjasti ja ihmisiä taisi olla 7 minun lisäksi.

Miehet olivat harjoitteluradoillaan ja toinen nainen kauhoi omalla radalla joten minulle jäi kaksi rataa käyttöön. Vesi oli lämmintä +26°C. Ja puhdasta. Ei yhtään tuntunut kloorin haju. Käyttävät kuulemma klooria. Voi ihanuutta kun sai uida vapaasti. Päätin, että kilometrin uin heti alkuunsa, ajalla ei ole vielä väliä kunhan tunnissa selvitän sen. Olikin varsinaista mummouintia. No kunhan tästä vetreentyy niin ajatkin muuttuvat vähän entisille lukemille tai sinnepäin. Tavoite 45 min. Siis vain sammakkoa uuden. Saahan sitä tavoitteita olla mutta toteutuuko ne se on asia erikseen. Vähän niskan, hartioiden ja käsien venyttelyä lopuksi ja ylös. Wau mikä olo, suosittelen. Paljon juomista ja kävely kotiin! Kävely-uiminen-käve!y. Vähän väsytti parin tunnin päästä. Aprikoin olisiko jalat kipeät aamulla mutta ei, ei edes kädet. Iltapäivällä se iski, väsymys vähän jälkijunassa kun olin kävelemässä. Lepäämällä pois lähti ja uutta virtaa tuli tilalle!

Hinnat

65 v. täyttäneet ja tämän kortin omaavat: ilmaista

Muuten: kertamaksu 30 Tl, kk-maksu 142 Tl

Aukioloajat:

  • Maanantai 7.00-20.30
  • Tiistai 7.00-21.00
  • Keskiviikko 7.00-20.30
  • Torstai 7.00-21.00
  • Perjantai. 7.00-20.30
  • Lauantai 7.00-20.00
  • Sunnuntai 9.00-16.00 klo 14.30-16.00 Naisten aika