Suomen Alanyan kunniakonsuli Kuddusi Müftüoğlu: "Suomalaiset ovat kaikin tavoin tervetulleita kunniakonsulaattiin."

19.9.2022

Tämä on kolmas osa sarjaamme, joka esittelee kaikki Suomen kunniakonsulit Turkissa. Kuddusi Müftüoğlu on kunniakonsuli Alanyassa ja on toiminut kunniakonsulina vuodesta 2013.


Herra Müftüoğlulla on hyvin läheinen suhde Suomeen. Ei vain hänen asemansa kunniakonsulina, vaan myös hänen perheensä kautta. Hänen vaimonsa Pauliina on suomalainen, ja he ovat olleet naimisissa vuodesta 1997. Pariskunnalla on kolme lasta, joista kaksi opiskelee Suomessa Aalto-yliopistossa. Perhe viettää mielellään kesälomaa Suomessa, josta heillä on monia hyviä muistoja. Müftüoğlulle Suomen paras tekeminen liittyy ehdottomasti luontoon, erityisesti järviin ja metsiin. Perhe viettää aikansa metsässä marjojen ja sienien poiminnassa sekä pienestä veneestä järvessä kalastaen. Jokaisen kesän juustona on itse tehty mustikkapiirakka ja kalakeitto itse kerätyistä aineksista. Se on paras tapa viettää aikaa perheen kesken, ja siitä on tullut perinne. 

Samana vuonna kun Müftüoğlu ja hänen vaimonsa menivät naimisiin, hän valmistui 9-eylül-yliopistosta İzmirissä. Siitä lähtien hän on työskennellyt kaupunkisuunnittelijana ensin İzmirissä ja myöhemmin Alanyassa. Hän on myös toiminut kansainvälisenä Fifa-tuomarina, mikä vei paljon hänen ajastaan. Nyt pariskunta työskentelee myös matkailualalla. Kunniakonsulina herra Müftüoğlu on toiminut vuodesta 2013. Alanyan alueella tilapäisesti ja pysyvästi oleskeli yhä enemmän suomalaisia, minkä Müftüoğlu mainitsee syyksi kunniakonsulipalvelujen tarpeeseen. 

Herra Müftüoğlulle parasta kunniakonsulina toimimisessa on eri kulttuureihin ja ihmisiin tutustuminen. Herra Müftüoğlu on tavannut monia suomalaisia ​​ja tekee mielellään yhteistyötä heidän kanssaan. Hän toivottaa suomalaiset tervetulleeksi kunniakonsulaattiin kaikessa. He ovat valmiita auttamaan ongelmissa ja hätätilanteissa. Lisäksi Müftüoğlu haluaa edistää Suomea Alanyan alueella erilaisten yhdistysten kautta. He osallistuvat esimerkiksi tapahtumiin ja kansainvälisiin näyttelyihin suomalaisten kanssa. Nykyään suomalaiset tekevät yhteistyötä myös Alanyan kunnan kanssa mm. Joulupasaarissa ja Ulkoasiaintoimikunnassa. 

Ei ihme, miksi suomalaiset haluavat viettää aikaa Alanyan alueella. Herra Müftüoğlu korostaa, kuinka kansainvälinen Alanya kaupunki on nykyään. Yli 80 kansallisuutta elää yhdessä rauhassa ja sovussa. Vaikka matkailu on alueella vilkasta, Alanyassa asuu paljon ihmisiä ympäri vuoden. Müftüoğlun mukaan "kulttuurienväliseen ilmapiiriin liittyy paljon haasteita, mutta olemme erittäin ylpeitä nähdessämme, kuinka hyvin Alanya sopeutuu uusiin tilanteisiin ja kehittyy koko ajan kulttuurienvälisellä alueella."