Uusia ohjeita Finnairilta!

23.4.2021

Finnair hyväksyy jatkossa Suomeen saapuvilta matkustajilta koronarokotustodistuksen negatiivisen koronatestin tai sairastetusta koronavirusinfektiosta kertovan todistuksen sijaan, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Uusi käytäntö tulee Finnairin mukaan voimaan 11. toukokuuta alkaen. Tähän saakka Finnair on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti edellyttänyt negatiivista koronatestin tulosta tai todistusta sairastetusta koronainfektiosta kaikilta Suomeen tulevilta matkustajiltaan.

Finnairin mukaan Suomeen pääsyyn riittää todistus ensimmäisen rokoteannoksen saamisesta. Terveystodistusta ei jatkossa vaadita alle 16-vuotiailta matkustajilta. Finnair kuitenkin suosittelee negatiivisen testitodistuksen hankkimista myös 12-15-vuotialle matkustajille Suomeen tultaessa, sillä tämä sujuvoittaa maahantuloprosesseja Helsinki-Vantaalla.

– Rokotteet ovat jo osoittaneet tehonsa koronapandemian torjunnassa, ja rokotetodistus on tulossa myös EU:n valmisteilla olevaan vihreään todistukseen sujuvoittamaan terveysturvallista matkustamista, sanoo Finnairin lääketieteellinen johtaja Kimmo Ketola tiedotteessa.

– Rokotetun todennäköisyys sairastua koronavirukseen ja levittää virusta on erittäin pieni.

Maahantuloa varten hyväksytään todistus kaikista Maailman terveysjärjestön tai Euroopan lääkeviraston hyväksymistä koronarokotteista, joka on otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa. Todistuksesta tulee käydä ilmi matkustajan nimi, syntymäaika, rokotteen nimi ja rokotteen antamispäivämäärä ja -paikka ja todistuksen myöntäjä.

Asiakas voi jatkossakin myös esittää todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistuksen aiemmin sairastetusta koronainfektiosta. Lisää tietoa testitodistuksista löytyy Finnairin matkustustiedotteet-sivulta.