HES-koodi

MITEN SAADAAN HES KOODI?

HES- koodia tarvitaan, jos matkustat Turkissa pitkän matkan bussilla, junalla tai lentokoneella maan sisäisillä lennoilla sekä asioidessasi julkisissa virastoissa ja pankeissa, myös kauppakeskukset voivat kysyä sitä.

TURISTIT (ilman oleskelulupaa)

Helpoiten HES-koodin saa puhelimella lähettämällä tekstiviestin numeroon 2023 (turkkilaisella puhelimella)

Kirjoita HES kansallisuutesi (FIN) passin sarjanumerosi syntymävuotesi ja sukunimesi ja päivät, jotka haluat koodin olevan voimassa, max 90 ja jättäen jokaisen sanan väliin tyhjän välilyönnin.

Esim. HES(väli)FIN(väli)FP4914885(väli)1952(väli)Nevala(väli)90

OLESKELULUPALAISET

Henkilöt, kenellä on oleskelulupa, voivat hankkia HES koodin lähettämällä tekstiviestin numeroon 2023 (turkkilaisella kännykällä) kirjoittamalla HES sitten Yabanci kimlik nro, joka alkaa nro 99) syntymävuosi ja kuinka moneksi päiväksi HES koodi halutaan. Jokaisessa välissä pitää olla tyhjä väli.

HES koodin voi hankkia koko oleskeluluvan voimassaolo ajaksi.

Esim. HES(väli)99232336666(väli)1952(väli)180

Jos sinulla on turkkilainen älykännykkä silloin voit ladata Android puhelimissa google play tai I iPhoneissa puhelimissa Apple kaupasta sovelluskaupasta Hayat Eve Sigar sovelluksen laittaa sinne saamasi HES koodin ja silloin sovelluksen kautta toimii koronasovellus varottaen koronahenkilöistä tarttuneet ja altistuneet. Tämä välittää tietoa Turkin viranomaisille. Toimintaperiaate on sama kuin Koronavilkku mutta antaa henkilötietoa viranomaisille käyttäjästä toisin kuin koronavilk